FORANKRA AB –  Allmänna Leveransvillkor

Gäller fr.o.m 2021-09-09

Leveransdatum
Leveransdatum på orderbekräftelse avser skeppningsdatum.

 

Anmärkningar
Anmärkningar på order måste göras inom 3 dagar efter skickad orderbekräftelse, annars godkännes detta ej.

 

Returer
Retur av felbeställda produkter som görs inom 1 månad efter orderbekräftelsen skickats krediteras till 80%. Kunden står för returfrakten. Undantag är tillverkade produkter och beställningsprodukter, dessa krediteras ej.

För att en retur ska godkännas måste kunden först erhålla en retursedel med RMA-nummer från Forankra. Returer utan RMA-nummer godkänns ej.

 

Reklamation
Om gods eller godsemballage är skadat eller saknas vid leverans måste avvikelsen noteras på fraktsedeln och transportören signerar detta innan godset tas emot. Detta är en förutsättning för att kunden ska få sin fraktreklamation godkänd. Kontakta omgående vår orderavdelning [email protected] för vidare hantering av ärendet.

Om produkten är felaktig, trasig eller på annat sätt inte uppfyller gällande krav eller standarder, kontakta vår orderavdelning [email protected] för vidare hantering av ärendet.

För att en retur ska godkännas måste kunden först erhålla en retursedel med RMA-nummer från Forankra. Returer utan RMA-nummer godkänns ej.

 

Delleveranser
Samma leveransvillkor gäller för hela ordern. Har kunden accepterat delleverans kommer frakt att debiteras vid varje leveranstillfälle.

 

Hämta order
Om kunden önskar att hämta sin order på vårt lager ska detta ske inom 10 dagar från avisering om att godset är klart för upphämtning, om inget annat överenskommits. Efter 10 dagar förbehåller vi oss rätten att skicka godset till kunden med vår speditör och fakturera frakten.

 

Småorderavgift
För varje order som understiger ett totalt ordervärde på 1500 kr exkl. moms debiteras en småorderavgift på 300 kr. Om din order är i en annan valuta än svenska kronor kommer du att faktureras motsvarande belopp i den valutan.

 

Emballage
Emballage debiteras till gällande dagspris. Forankra levererar godset som standard på EUR-pall med krage för att minimera miljöpåverkan och undvika engångsemballage.

 

Dröjsmålsränta
Dröjsmålsränta debiteras med 14%.

 

Övriga leveransvillkor
För övriga leveransvillkor tillämpas NL09. Vi tillämpar Incoterms 2010.