Road_transport_Forankra_1200x350

Lastsäkring för vägtransporter

Lastsäkring utförs med hjälp av låsning, förstängning och surrning av godset enligt principer redogjorda för i vår lastsäkringsmanual. Vi hänvisar också för mer ingående information till EU publikationen "Europeiska riktlinjer för bästa praxis – Lastsäkring för vägtransporter",  som är utarbetad av en av expertgrupp med representanter från medlemsländerna och branschen.

Forankra tillhandahåller ett brett sortiment av produkter för säkra vägtransporter. I vårt sortiment finner du surrningsfamiljer med olika egenskaper, kättingredskap, unika patenterade godsstöttor, last- och spärrbalkar, friktionsmattor, broddar, stoppklossar, kantskydd, luftkuddar m.m. Du finner även hjälpmedel som gör arbetet enklare såsom bandupprullare, förvaring och bandspänningsmätare.
Våra produkter uppfyller tillämpbara standarder och regelverk och tillverkas under kvalitetsstyrda processer. "Safety First" är vårt motto. Med produkter och lösningar från Forankra kan du känna dig trygg.

Bra att känna till

Det finns många olika regelverk för att uppnå säkra vägtransporter. Kontakta oss gärna för att diskutera hur du ska säkra ditt gods på bästa sätt.

Tjänster

Forankra erbjuder flera tjänster inom lastsäkring för vägtransporter:

  • Utbildning i lastsäkring
  • Rådgivning
  • Anpassade produkter och lösningar

Exempel på produkter som används vid vägtransporter

Det finns många olika typer av lastsäkringsprodukter, som används i samband med vägtransporter. Nedan visas ett urval av sådana produkter. Klicka på aktuell produkt för mer information och för att se vilka ytterligare produkter som finns inom produktkategorin.

Kontakta våra experter

Niklas Pålsson

KAM Åkerier & Thermoprodukter

Mats Staffas

Teknisk produkt- och compliance specialist

Road_trspt_detail_500x250

Våra produkter uppfyller tillämpbara standarder och regelverk och tillverkas under kvalitetsstyrda processer. "Safety First" är vårt motto.

Regelverk för vägtransporter

 

standards_road_eng

Att välja rätt surrning

lashing_in_use

Surrningar är det absolut vanligaste sättet att säkra gods. Valet av surrning styrs av vilken typ av gods man fraktar samt av vilken lastbärare som används. Kontakta oss gärna för råd och rekommendationer, så att du får rätt lösning för ditt gods.

Kantskydd och stopp

corner_protection
Kantskydd används för att skydda produkter och last från skador när de bandas eller lastsäkras. De olika typerna av stopp används för att motverka att godset glider mot underlaget.

Kättingsspännare

loadbinder

Kättingspännare används för att anpassa längden på surrningskättingen. Kättingspännarens krokar fästs mellan länkarna på kättingen.

Godsstöttor och spärrbalkar

ergobar2

Godsstöttor och spärrbalkar används för att enkelt stötta och separera gods på lastbäraren. Godsstöttorna finns som gasstötta, LF-stötta och rund aluminium-stötta.

Double decking

beams

Double decking är ett balk-/skensystem, som innebär att man lastar godset i två plan istället för gods på gods. På så sätt minskas risken för skador på godset och en mer kostnadseffektiv lösning erhålls, eftersom man kan transportera dubbel mängd gods.

Thermo-produkter

Forankra har ett brett sortiment av thermo-produkter, som kan användas på de flesta typer av lastbärare. Med högisolerande material i thermo-väggar och pallhuvar erhålls god isolering mellan olika temperaturzoner, vilket möjliggör säker transport av frys- och kylvaror eller frostkänsliga produkter.

Hjälpmedel

secu-stick-colage3b

SECU Stick är ett Multi-verktyg som kan användas i de flesta situationer där det är svårt att komma åt olika ytor på grund av höjd och avstånd, som t.ex. vid placering av spännband eller lastsäkringsnät. Det finns även en smidig funktion för att sätta dit eller ta bort kapellplank samt för fastsättning av kantskydd.

tenmet-steg3a

Tenmet 500 är ett mätinstrument som gör det möjligt för chaufförer att på ett snabbt och enkelt sätt kontrollera och säkerställa att spännbanden har rätt åtdragningskraft och därmed säkra sina transporter. Genom att spänna fast mätaren på spännbandet och därefter föra ner spännaren till sitt ändstopp, så kan bandets verkliga åtdragningskraft avläsas. Mätningen är enkel att utföra och tar bara några sekunder.

startkit-1a

Wind-X är ett upprullningssystem för lastsurrningsband. I systemet ingår Wind-X, som är ett upprullningsverktyg som kan rulla upp alla typer av last- och surrningsband med hjälp av en skruvdragare, Grip-X krokhållare som håller kroken på plats vid lastning samt Lock-X kardborrelås som låser surrningsbandet och håller det på plats.